5537

- Nu fii un novice in pregatirile pentru mutat! -

Ambalajele sunt materiale care învelesc un produs sau un ansamblu de produse în timpul manipulării, transportului, depozitării şi vânzării în scopul de a proteja, a conserva şi prezenta produsele pînă la momentul consumării şi utilizării lor.Ambalajul uşurează şi scurtează durata de aprovizionare a consumatorilor, creând posibilitatea de autoservire, de informare a consumatorilor asupra conţinutului, modului de păstrare şi apreciere a produsului, uşurând transportul către consumatori şi prezentarea produselor într-o formă atrăgătoare.

Considerat  de multe ori fără importanţă, ambalajul este însă un produs indispensabil  tranzacţiilor  comerciale  datorită  rolului  şi  funcţiilor  pe  care  le îndeplineşte.

Principalele funcţii pe care ambalajul trebuie să le îndeplinească sunt:

  • funcţia de conservare şi protecţie a produselor,
  • funcţia de manipulare, transport, depozitare,
  • funcţia de informare şi promovare a produselor.

Ambalajul a devenit în ultima perioada unul dintre cele mai importante criterii de achiziţionare a unui produs. O bună prezentare a produselor comercializate creează o primă imagine, care are un rol esenţial în decizia de cumpărare.

Importanţa ambalajului este atât de mare, încât acesta poate contribui la succesul sau insuccesul unei afaceri. Specialiştii în domeniu spun că modul în care este prezentat produsul poate contribui în proporţie de 20% la succesul acestuia.